Andre Amaro bij Stichting Duurzame Kost

“Om 1 kilo rundvlees te produceren zijn we 15.000,00 zoetwater kwijt…. 15.000 liter water voor 3 biefstukken…als je weet dat van al het water op de planeet maar 3% procent voor onze comsumptie geschikt is dan moet je jezelf wel gaan afvragen of de weg waarin wij ingeslagen zijn wel de juiste is. De manier waarop wij onze voedsel produceren , de prioriteiten die we stellen en de verspilling die er plaatsvind is duidelijk niet een toekomstbestendige manier.

hypocriet als ikzelf ben eet wel vlees, zeker niet elke dag maar ben me er wel van bewust van de gevolgen van overbevissing , grondwaterproblematiek , vleesindustrie , gebruik van chemische middellen in onze voedselketen en ga zo maar door. met grote belangstelling volg ik altijd alternatieven , onderzoeken , proefprojekten , “gekke” wetenschappers die nieuwe wegen inslaan…in de hoop op een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Het Veem is een prachtig monumentaal gebouw op strijpS , hierin worden op de 4de verdieping onze nieuwe studios gebouwd , de Amaro Creative Labs , maar vanochtend kwam ik per ongeluk op de 5de verdieping uit….. en kijk wat ik aantrof…. het licht aan het einde van de tunnel… en ja dit heb ik vaker gezien…maar meestal als proefopstelling en nu een echte boer die gewoon gaat beginnen met produceren voor geld omdat hij erin gelooft , ik geloof ook. jij? Maar ik kan ook m’n cheeseburger naar binnendrukken , de telegraaf openslaan en alle schuld van alle problemen bij anderen neerleggen…. niet later zeggen..ich hab es nicht gewust…want je had het niet kunnen weten maar je had het moeten weten!”